NOCA 2023: Norsk suksess i Frederikshavn

Delegasjonssjef Didrik Dahlstrøm Eklo om Sjøkrigsskolens suksess i Danmark:


«Sjøkrigsskolen deltok på NOCA i Frederikshavn fra 9.-13. August 2023. Det er store forventninger knyttet til Norges deltakelse på NOCA, spesielt sportslig. Norge har de siste årene vært sportslig overlegne og vunnet 7 år på rad. Som delegasjonssjef har man kjent på prestajsonspresset om å vinne NOCA. Det var derfor en stor lettelse å kunne løfte trofeet og ta det med hjem til Bergen.

Selv om NOCA er en idrettskonkurranse, så er det ikke dette som er det viktigste. Slagordet til NOCA er «friendships through sports». Idretten skal være et middel for å skape relasjoner til kadetter fra de andre nordiske landene. Dette er noe som har blitt enda viktigere i dag. Finland har blitt NATO-medlem og Sverige er på vei til å bli det samme. Vennskapene vi har skapt på NOCA er noe vi tar med oss videre i tjenesten og er med på å styrke det nordiske samarbeidet.

De ulike lagene leverte solide prestasjoner og vi endte med kun 1. og 2. plasser. De nordiske relasjonene har blitt forsterket og vi har fått en større forståelse for utdanning i de ulike landene. Alt i alt har NOCA 2023 vært en kjempesuksess.»