Prosjekt «Athens»

Bli med på Valkyriens største prosjekt for det kommende året – vi skal forvandle et glemt bygg på kaia til et ankerpunkt i kadetthverdagen. Skolen og Forsvarsbygg er med på laget i å gi huset ny sjarm og være til glede for foreningen og kadettene. Les mer hvordan det vil foregå.  

Inngangen til bygg 0038 på kaien i Wallemsviken.

Grunnlagt 1899 

Ideen om et nytt fristed

I 2005 åpnet Valhall som et fristed for kadettene i en ellers travel hverdag; Her kunne kadettene nyte mjød og ta del i fellesskapet på en helt ny måte. Valhall er derimot forbundet med fest, både på godt og vondt. Valkyriestyret ser derfor potensialet i et nytt ankerpunkt, et samlingspunkt på mange måter. Det er dette prosjekt ”Athens” handler om. Nede på kaien ligger et beskjedent lite hus, med iøynefallende trekk fra en gresk middelhavsarkitektur. Huset manglet på sjel, innredning og kjærlighet.

Huset ble tidligere brukt av skolens band «KNM Torpedo», som etter en befaring av Forsvarsbygg fikk melding om at det var helseskadelig å oppholde seg i bygget. Etter at bandet flyttet opp på musikkrommet inne på skolen har det lille sjarmerende middelhavshuset stått forlatt. Det har florert av søppel, murpuss og gammelt ræl. Etter en dag med dugnadsarbeid ryddet vi ut av huset og ideene begynte å florere. Uteplass med griller, en etterlengtet badestige, benker, en hjemmekoselig innredning med mye merkverdig inventar (litt slik som i Löwens hule).

Hva så med dette bygget på kaien?

Vi ønsker at foreningen kan sette huset i stand for at vi sammen kan skape et oppholdssted i hverdagen.

Visjonen er å samle mennesker og skape gode hverdagsøyeblikk, både underveis og etter at «huset står ferdig».

Det er alle de hverdagsøyeblikkene som utgjør livet, og med dette ønsker vi å skape et samlingssted for alle på skolen som ønsker et alternativt fristed i hverdagen. Et sted idrettsgrupper kan ha samlinger, et sted klasser kan samles for hygge, et sted laget kan samles for å studere. Ikke minst et samlingspunkt der alkohol ikke trenger å være midtpunktet.

En liten skatt av en gammel moped var gjemt blant søppelet som florerte.

Hvordan skal vi få dette til?

Slik vi ser det for oss kan vi gjøre enkle grep med få midler og mye arbeidskraft. Et strøk maling på utvendig vegger. Nye ventilasjonsluker, en ny inngangsdør. Pusse opp lister og tak innvendig, male over, samt legge et enkelt gulv. Forsvarsbygg vil reparere veggene, deretter  er resten opp til oss og vår kreativitet. Valkyrien har ikke midlene til å gjøre de store tingene, her vil vi få hjelp av Forsvarsbygg og skolen. Men, vi har viljen, engasjementet, kreativiteten og arbeidskraften. Som et eksempel kan en gruppe gå sammen om å lage en lampe ut av mopeden som kan henges i taket. Det er kun fantasien som setter grenser!

Våren 2020

Hvem kan bidra?

Alle kan bidra! I regi av en prosjektgruppe ønsker vi å lage dette til et felles prosjekt som alle skolens kadetter kan ta del i. Vi ser for oss et sted med dynamisk innredning hvor alle kadetter og kull kan være med på å sette preg. Det er viktig å presisere at hvem sin ide dette opprinnelig var eller hvordan vedkommende hadde sett for seg resultatet har ingen ting å si. Det er fellesskapet, selve Valkyrieånden, som i hovedsak skal utforme bygget og skape dette nye samlingspunktet.

 

En unik mulighet

Dette er en unik mulighet både for skolen og for foreningen. Vi har med dette ikke bare muligheten til å skape en bedre hverdag for oss selv. Vi har samtidig muligheten til å skrive Valkyriehistorie. For å understreke at dette er et fellesskapsprosjekt vil navnet på bygget stemmes frem fra innsendte forslag. En formell åpning og avduking av navnet vil, om vi jobber sammen, kunne avdukes før vi tar neste sommerferie. Da gjenstår det bare å gjøre det, og det skal vi – første kull, kull «Den Ukjente Krigsseileren», og kull «Eva Jakob Jørgensen». Ex Unitate Vires!

Stuen i det lille bygget kan bli et flott oppholdsrom, med mulighet for møter, samlinger og sosialisering.